034-32467006
کرمان خیابان بهشتی نبش کوچه5

پردازش تصویر در MATLAB

پردازش تصویر در MATLAB

امروزه با گسترش روزافزون ابزارهای کار با تصاویر دیجیتال در زمینه های مختلف ، اعم از اخذ تصویر ، ذخیره سازی ، پردازش ، جستجو و بازیابی تصاویر ، نیاز مبرمی به معرفی الگوریتم های جدید و بهبود روش های پردازش و آنالیز تصاویر دیجیتال احساس می شود. استفاده از تصاویر دیجیتال در زمینه های مختلف رایج شده است ، از کاربردهای عمومی (مانند دوربین های عکاسی دیجیتال ، تلفن های همراه ) گرفته تا کا بردهای تخصصی (مانند ابزار های تصویر برداری پزشکی ، جغرافیایی و ماهواره ای ) .

یکی از بهترین ابزارهای مهندسی برای کار با تصاویر دیجیتال و انجام عملیات پردازشی روی آنها، “جعبه ابزار پردازش تصویر” از زیر مجموعه های نرم افزار MATLAB می باشد .

پردازش تصویر یا Image Processing، امروزه به عنوان یکی از مولفه های اساسی در سیستم های هوشمند و پشتیبان تصمیم است، که غالبا بر روی تصاویر دیجیتال و توسط سیستم های کامپیوتری اعمال می شود. کاربردهای متنوعی که پردازش تصویر در زمینه های مختلف فنی، صنعتی، شهری، پزشکی و علمی دارد، آن را به یک موضوع بسیار فعال در میان زمینه های پژوهشی تبدیل کرده است.

چرا باید پردازش تصویر را فرا بگیریم ؟؟

امروزه پردازش تصویر یکی از جدیدترین فن آوری های دنیا می باشد . این علم به سرعت به یکی از پرکاربردترین علوم در تمامی زمینه ها تبدیل شده است و در بسیاری از سامانه های کنترلی مورد استفاده قرار گرفته است . هم چنین در دستگاه ها و سیستم های مختلفی همچون سیستم های تشخیص پلاک ، تشخیص چهره ، تشخیص اثر انگشت ، تشخیص صحت امضا و هم چنین روبات های فوتبالیست ، روبات های مسیریاب پیشرفته، پردازش تصاویر ماهواره­ای و  … از پردازش تصویر استفاده می شود . استفاده از نرم افزار MATLAB جهت پردازش تصویرمی تواند قابلیت های بسیار سطح بالایی را در اختیار برنامه نویسان و طراحان سیستم های مذکور قرار دهد .با توجه به گستردگی کاربردهای پردازش تصویر و نیاز روزافزون صنعت کشور به این مقوله ، امکان مناسبی برای مهندسین رشته برق، پزشکی، عمران و معماری و حتی کشاورزی فراهم است تا فرصت های شغلی مناسبی را بدست آورند .

پردازش تصویر اساسا شامل سه مرحله زیر است:

۱) گرفتن تصویر با اسکنر های نوری یا با دوربین ها و حسگرهای دیجیتال.
۲) تجزیه و تحلیل و دستکاری تصویر ، شامل:  فشرده سازی داده ها ، ترمیم تصویر و استخراج اطلاعات خاص از تصویر توسط فرآیند پردازش تصویر.
۳) آخرین مرحله که در آن نتیجه خروجی می تواند تصویر یا گزارشی از اطلاعاتی که در مرحله تجزیه و تحلیل تصویر در مرحله قبل بدست آمد، باشد.

هدف از پردازش تصویر را می توان به ۴ گروه تقسیم کرد.

۱_  تشدید تصویر و بهبود

۲_  بازیابی تصویر

۳_  اندازه گیری الگو

۴_  تشخیص تصویر

 

جستجو

آمار بازدید

  • 19
  • 8
  • 1,830
  • 7,266
  • 116,418
  • 666,428

استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و برای استفاده از منابع غیر تجاری بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد ایلیا می باشد