شرکت SOLIDWORKS در سال ۱۹۹۳ میلادی توسط جان هرشتیک بنیان گردید که دفتر مرکزی آن در کنکورد ماساچوست واقع بود و اولین محصول آن با نام سالید ورکز ۹۵ در سال ۱۹۹۵ میلادی به بازار عرضه گردید. در سال ۱۹۹۷ میلادی دسالت سیستمز که عمده شهرت آن به علت نرمافزار طراحی کامپیوتری کاتیا است، شرکت سالید ورکز را خریداری کرد و اکنون ۱۰۰٪ سهام آن را در اختیار دارد. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه REALTIME و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد, در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و HELP آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی HELPMATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, VISUAL NASTRAN, CATIA, EXCEL و … ارتباط برقرار می کند. این نرم افزار در زمینه طراحی ونقشه کشی صنعتی استفاده می شود که شامل محیط های رسم دو بعدی, ترسیم قطعات و مدل, مونتاژ, نقشه کشی و نماگیر, آنالیز, طراحی پوشه می باشد.
محیط های SOLIDWORKS
نرمافزار SOLIDWORKS دارای ۳ محیط اصلی میباشد که عبارتند از: قطعه، مونتاژ، نقشه کشی
قطعه (PART)
هر سیستم مکانیکی از قطعات و اجزا مختلفی تشکیل یافتهاست.برای طراحی یک مکانیزم به صورت کامل بایستی ابتدا هر یک از اجزا و قطعات آن را به صورت مجزا طراحی نمود. این کار در محیط PART صورت میگیرد. نقطه آغاز کار در این محیط یک نقشه (SKETCH) دوبعدی یا سه بعدی است که از آن برای ساختن یک شکل خام استفاده میشود. در این بخش از نوار ابزار (FEATURE) بیشترین استفاده صورت میگیرد. همچنین در محیط (PART) امکانات مناسبی برای طراحی قالبهای تزریق پلاستیک، ورقکاری، جوش دادن قطعات و غیره وجود دارد.
مونتاژ (ASSEMBLY)
پس از اینکه قطعات به صورت مجزا در محیط (PART) ایجاد شدند آنها را وارد محیط (ASSEMBLY) میمایند. در اینجا با اعمال قیود خاص توسط دستور (MATE) از نوار ابزار (ASSEMBLY) قطعات مجزا را به یکدیگر مرتبط میکنند. از جمله این قیود میتوان به موازی (PARALLEL)، هم مرکز (COCENTERIC)، عمود (PERPENDICULAR) و یا قیود پیشرفته نظیر قیود ایجاد چرخ دنده یا بادامک اشاره نمود. یکی از امکانات جالب در این محیط امکان ایجاد تسمه برای پولیها است که آنها را به یکدیگر مرتبط میکند.
از دیگر امکانات جالی توجه گزینه تشخیص تداخل (INTERFERENCE DETECTION) است که به طراح اجازه میدهد تا با بررسی قطعه پس از مونتاژ، تداخلهای احتمالی را با سایر قطعات تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام نماید. در این محیط میتوان با اعمال سرعت خطی و سرعت زاویهای و همچنین شتاب ثقل، عملکرد مکانیزم را برآورد نموده تا تقریبی از کار مکانیزم به دست آید.
نقشه کشی (DRAWING)
در این محیط میتوان اقدام به طراحی نقشههای دو بعدی نموده و یا از قطعات و مکانیزمهایی که در دو محیط قبلی ساخته شدهاند استفاده نمود. قابلیتهای متعدد این محیط یک تخته رسم الکترونیکی را برای کابر به ارمغان میآورد که براحتی میتواند هر گونه ترسیمی را به شکل دلخواه و بدون مشکلات استفاده از راپیدوگراف و غیره در کوتاهترین زمان انجام دهد. از جمله قابلتها میتوان به اندازه گذاری خودکار نقشههای ایجاد شده از روی قطعات، تعیین نوع هاشور برای سطح مقطع با توجه به جنس قطعه، تعیین نوع خطوط و غیره اشاره کرد.
استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و برای استفاده از منابع غیر تجاری بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد ایلیا می باشد