دنیای ما تحت تاثیر حوادث طبیعی و غیر طبیعی است. استمرار حوادث و نگاهی به آمار تلفات و خسارات و پرداختن به این قبیل موضوعات به اندازه ای اهمیت دارد که در چرخه مدیریت بحران صاحبنظران ؛ مهم ترین و اولین اقدام برای کاهش خسارات را،افزایش آگاهی جامعه از میزان خطر و آموزش مقابله و پیشگیری از آن میدانند. علاوه بر حوادث طبیعی و اهمیت آن در ایران،حوادث غیر طبیعی مثل حوادث جاده ای که دومین عامل مرگ و میر شناخته شده است،و بعضاحوادث محل کار(معادن و کارگاه ها)،وجود دارد که سالانه هزاران نفر را دچار آسیب و به کام مرگ می کشاند.
در همه این حوادث،شاهدان عینی حادثه(مردم)خود جزء نخستین کسانی هستند که در صحنه حادثه حضور دارند و اگر مهارت کافی در انجام کمک های اولیه را داشته باشند فرشته نجات خواهند شد و مصدم یا مصدومانی را از مرگ حتمی نجات خواهند داد و مانع از وارد شدن آسیب های بیشتر می شوند.
امروزه فراگیری کمک های اولیه به عنوان یک مهارت زندگی امری ضروری و انسانی است بسیاری از افراد جامعه با دیدن صحنه های حادثه و به قصد کمک و حسن نیت اقداماتی را انجام میدهند که بهتر است آموزش هایی را نیز فرا بگیرند و یا در دوره های بازآموزی شرکت نمایند که دچار مشکل نشوند،
حداقل ۵۰% مردم جامعه بایستی کمک های اولیه را فرا بگیرند( هر کسی میتواند در هنگام حادثه جان نفری را نجات دهد)اگر این اصل در جامعه نهادینه شود قطعا تاثیرات آن(کاهش خسارات و افزایش آمادگی)ملموس خواهد بود هر چند در سالیان گذشته برگزاری دوره های آموزشی از طریق رسانه ها و نهادها و سازمان های مردم نهاد رشد داشته است.اما بازهم نیاز به یادآوری و توسعه و استمرار آموزش ها وجود دارد.
در دوره های آموزشی کمک های اولیه ،افراد با نحوه ارزیابی و بررسی علائم حیاتی مصدوم،نحوه بازکردن راه هوایی و احیای قلبی ریوی CPR نحوه کنترل خونریزی،حمل مصدوم و خیلی مهارت های دیگر را فرا میگیرند. هر چند اقدامات اولیه از نظر ظاهری ساده به نظر می رسد اما اگر اصولی و به موقع انجام شود نتایج مهمی حاصل میشود.در پایان لازم است از همه اقشار دعوت کنیم که حداقل برای یک بار در دوره های آموزشی کمک های اولیه شرکت فرمایند.
استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و برای استفاده از منابع غیر تجاری بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد ایلیا می باشد